Skip to content

Maailmankongressi Havannassa 17.-24.7.

1.2.2010

Esperanton 95. maailmankongressi (Universala Kongreso de Esperanto) pidetään Kuuban pääkaupungissa Havannassa 17.–24.7.2010. Kongressi on suurin vuosittainen esperantotapahtuma. Viime vuosina siihen on osallistunut noin 2000 osanottajaa. Sen järjestää Esperanton maailmanliitto (Universala Esperanto-Asocio, UEA).

Maailmankongressi on hyvin monipuolinen tapahtuma. Se on avoinna kaikille esperanton harrastajille. Liiton virallisille edustajille se on vuosikokousten aikaa. Tavallisille kielen harrastajille se on tilaisuus tavata vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin eri puolilta maailmaa. Kongressiviikon ohjelmassa on paljon yleissivistäviä osuuksia, kuten koulutusmaanantai (kleriga lundo) ja luentosarja tieteen eri aloilta (Internacia Kongresa Universitato).

Kongressi on myös esperantokulttuurin vuosittainen esittelytilaisuus. Ohjelmassa on kirjailijatapaamisia, teatteria ja musiikkiryhmien esityksiä. Yksi kongressiviikon päivistä on varattu retkille. Kongressiin liittyy yleensä matkailuaiheisia lisätapahtumia (antaŭ- kaj postkongresoj). Myös isäntämaa pääsee esittäytymään monin tavoin, esim. pikakurssilla maan kieleen. Yksi ilta on varattu isäntämaan kulttuurin esittelylle.

Ilmoittautumisten ja kongressimaksujen välittäjä Suomessa on Suomen esperantoliitto. Tammikuun lopussa viisi suomalaista oli ilmoittautunut Havannan kongressiin.

Kongressilinkkejä:
http://uea.org/kongresoj/uk_2010.html – UEA:n kongressisivu
http://www.esperanto-cuba.org/ – Kuuban esperantoliitto
http://www.ipernity.com/doc/97850/7007894/ Yoandra kaj Norberto invitas vin al Kubo (video UEA:n toimistossa pidetystä tiedotustilaisuudesta)
http://www.ipernity.com/doc/97850/5988676 – Kubo bonvenigas vin (kuubalainen esittelyvideo)

Advertisements
No comments yet

Respondi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Ŝanĝi )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Ŝanĝi )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Ŝanĝi )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Ŝanĝi )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: