Skip to content

Esperantoa luostariympäristössä

23.3.2010

Ensi kesänä on jo yhdestoista tilaisuus opiskella esperantoa Valamon kansanopistossa. Valamon kurssi on  ollut suosittu esperanton harrastajien keskuudessa. 

Tämän vuoden kurssiviikon  ajankohta on 27.6.-2.7.2010. Viikon ohjelma sisältää alkeis- ja jatkokurssin sekä kulttuuriohjelmaa. Alkeiskurssilla aloitetaan aivan alusta, joten voit ilmoittautua, vaikka sinulla ei olisi minkäänlaisia ennakkotietoja esperantosta. Viikon aikana tutustutaan kielen perusteisiin ja kurssi antaa hyvät valmiudet jatko-opiskeluun itsenäisesti tai ryhmässä.

Jatkokurssi on tarkoitettu kieltä jo jonkin aikaa käyttäneille tai kielen alkeet joskus oppineille. Kansainvälisessä ryhmässä harjoitellaan esperanton puhumista oikeissa tilanteissa.

Kurssiviikon opettajina ovat Atilio Orellana Rojas (Argentiina/Hollanti) sekä Patrik Austin ja Tiina Oittinen Suomesta. Suomalaisten lisäksi kurssiviikolla on yleensä ollut osanottajia myös muista maista, joten opiskelijoille tarjoutuu hyvä tilaisuus harjoitella oppimiaan asioita heti käytännössä.

Kurssiviikko järjestetään yhteistyössä Suomen Esperantoliiton kanssa. Valamon kansanopisto huolehtii opetuksesta ja tiloista. Esperantoliitto järjestää kurssipäivien yhteyteen kulttuuri- ja matkailuohjelmaa, ja tarjoaa täten osanottajille lisää tilaisuuksia käyttää oppimaansa ja tutustua esperantokulttuuriin.

Seuramme jäsen Salla osallistui Valamon kurssiviikolle viime kesänä. Salla kertoo löytäneensä esperanton netistä tammikuussa 2009.  Sallan mielestä oli hyvä, että kurssilla oli opettaja (Atilio), joka käytti käytti opetuksessa vain esperantoa. Tuntui hienolta ymmärtää puhetta ja kirjoitettua tekstiä, vaikka oma aktiivinen sanavarasto ei ollut kovin laaja. Kun oppiminen perustui oivallukseen, asiat jäivät myös paremmin mieleen.

Kurssin aikana pääsi tutustumaan myös ortodoksiseen kulttuuriin ja Valamon lähiympäristöön, Salla kertoo. Tietysti ohjelmassa oli yhteisiä illanviettoja. Nautin myös itsekseni rauhasta sekä valoisista, lämpimistä kesäilloista ja öistä. Aloitin kesälomani kurssilla ja se irrotti ajatukset työasioista. Valamossa oli tilaisuus tavata muita esperanton harrastajia. Erityisesti minua miellytti kokeilla, miten pärjäisin ulkomaalaisten kanssa. Se miten paljon kurssista saa irti, riippuu tietysti omasta aktiivisuudesta.

Lisätietoja majoitusvaihtoehdoista ja hinnoista sekä ajo-ohjeet suoraan Valamon kansanopistolta http://www.valamo.fi/opisto/index.php.

Lisätietoja kurssin sisällöstä ja vapaa-ajan ohjelmasta saa  myös Suomen Esperantoliitosta:
Tiina Oittinen, kurssivastaava ja liiton sihteeri
sähköposti: eafsekretario (at) esperanto.fi puhelin: 050-5494709

Kurssin päivittäinen ohjelma ilmestyy pian Esperantoliiton nettisivuille.

Advertisements
No comments yet

Respondi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Ŝanĝi )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Ŝanĝi )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Ŝanĝi )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Ŝanĝi )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: